Deel Dit Verhaal, Kies Je Platform!

Richard Kamer stelt zich voor

Richard Kamer is op 1 februari 2024 begonnen als verbindingsfunctionaris van het Herstelnetwerk. Deze duofunctie bestaat nu een half jaar binnen het Herstelnetwerk. Maar wat betekent het nu eigenlijk om verbindingsfunctionaris te zijn?

Richard, wie ben jij en wat is je persoonlijke betrokkenheid bij het herstelnetwerk?

Ik ben Richard Kamer (41), partner van Irene en vader in een samengesteld gezin met één dochter, één bonusdochters en één zoon en woon in Amersfoort-Vathorst.

Mijn betrokkenheid bij het Herstelnetwerk Eemland komt voort uit de nieuwsgierigheid, op welke manieren je NU, samen aan herstel kan werken in onze regio en wat dat is. Deze nieuwsgierigheid komt vanuit mijn eigen ervaringen. Iets meer dan 23 jaar geleden, bij de start van mijn studie kwam ik tot een overbelasting. Daardoor heb ik een korte periode ggz dienstverlening en zorg ontvangen met medicatie. Dit sloot niet volledig aan op mijn situatie waardoor ik die zorg en dienstverlening heb losgelaten en de medicatie heb afgebouwd. Op basis van deze ervaring vraag ik mij af waar ik in onze regio nu zou kunnen en mogen aankloppen als ik op zo’n kruispunt in mijn leven sta.

Wat doe je als verbindingsfunctionaris?

Als verbindingsfunctionaris sta ik in contact met partners en partijen uit zorg, welzijn, inwoners en gemeenten. Ik begeleid de projectgroep van het Herstelnetwerk om herstelactiviteiten op de kaart te zetten, meer activiteiten georganiseerd te krijgen op nieuwe plekken en verspreid over de regio en de toegankelijk te vergroten zodat iedereen er gebruik van kan maken. Ik trek samen op met Irma Temmink die ook verbindingsfunctionaris is. Samen onderzoeken we nieuwe initiatieven en ideeën voor het Herstelnetwerk en zoeken we mogelijkheden om het Herstelnetwerk bekender te maken bij: inwoners, gemeenten, welzijn, huisartsenzorg, GGZ, buurthuizen en noem maar op. Als je daarin ideeën hebt of kansen ziet, laat het gerust weten!

Wat wil je dit jaar bijzondere aandacht geven of je op richten in het Herstelnetwerk?

Dit jaar wil ik dat alle gemeenten en partijen elkaar in de regio gaan opzoeken rond het thema herstel. Dan leren zij elkaar kennen en kunnen periodiek of op eigen initiatief met elkaar in gesprek gaan. Dat geeft ons de mogelijkheid samen gedragen initiatieven te organiseren en het aanbod in het Herstelnetwerk uit te breiden. En feitelijk faciliteren wij als netwerk al de mogelijkheid om elkaar op thema’s te spreken in masterclasses, netwerkbijeenkomsten of publieksacties zoals de herstelinformatiemarkt in de bibliotheek, bij de komst van ‘de Stille Strijd’. Het Herstelnetwerk Eemland wil zichtbaar en herkenbaar bijdragen en in onderlinge samenwerking vertellen over herstel.

Op alle plekken waar inwoners met elkaar de dialoog aan kunnen gaan, naar elkaar kunnen luisteren (liefst zonder oordeel) ontstaan herstelkansen. Wat het Herstelnetwerk Eemland daar aan toe mag voegen is dat je op verschillende plekken terecht kan voor ondersteuning in je eigen proces.

Zijn er nog andere punten die je kwijt wil?

Nu ik zie wat er onder de bevolking en met name jongeren leeft deel ik graag mijn ervaringen wanneer dit dienend is of hoop kan geven. En ik zet mijn organisatorische kwaliteit en kennis in voor het netwerk om de juiste mensen en partners in verbinding te brengen. Daarmee hoop ik dat zoveel mogelijk mensen in onze regio, elkaar kunnen ontmoeten en/of in dialoog mogen komen: waaruit levensinzichten, hoop, (h)erkenning, meedoen en veerkracht geoogst mogen worden. Heb je tips of ideeën die hierbij kunnen helpen, laat het me weten: herstelnetwerk@amersfoort.nl

Published On: 27 februari 2024Categories: nieuwsViews: 651