Deel Dit Verhaal, Kies Je Platform!

Symposium 26 maart

Ruim 250 aanwezigen waren dinsdagmiddag 26 maart aanwezig in de Prodentfabriek in Amersfoort voor het symposium Samen Sterker Eemland. Een middag vol inspiratie, inzicht en verbinding op wat we met elkaar te doen hebben om de zorg toegankelijk en betaalbaar te houden in onze regio. Na de opening door Dienke Hedemann (voorzitter van het regionaal bestuurlijk overleg Samen Sterker), gaven Claartje Broeren en Saliha el Habri van het Zorgkantoor Zilveren Kruis een inleiding op de beweging ‘van Zorg naar Gewoon Leven’.

Hoogleraar ouderengeneeskunde Rudi Westendorp pakte het stokje over en nam de zaal mee in de vraag ‘wat is gezondheid?’ ’ En ‘hoe word je succesvol ouder?’ Zijn advies: laat de burger meester zijn van zijn eigen leven. Een hulpvraag is niet altijd een zorgvraag. Het geheim van succesvol ouder worden, zit in je eigen aanpassingsvermogen. Onze nieuwe programmamanager Willemien de Graaf vertelde over de eerste weken in haar nieuwe functie. En hoe ze onder de indruk is van de professionals en inwoners in Eemland die ze ontmoet heeft. Hun bevlogenheid voor gezondheid en zorg. En hun overtuiging om samen te werken om dit goed en toegankelijk te houden. “Daar wil ik heel graag bij horen!”, besloot ze haar verhaal.

In 5 deelsessies kwamen de lopende projecten en initiatieven op de thema’s kwetsbare ouderen, spoedzorg, psychische kwetsbaarheid, preventie en chronische aandoeningen aan bod. De deelnemers gingen met elkaar in gesprek over samenwerken en deelden hun kennis en ervaringen. Ook konden ze hun input geven om de projecten weer verder te brengen. En in 1 sessie ondervonden de deelnemers aan den lijve hoe mooi maar soms ook lastig samenwerken kan zijn!

Astrid Posthouwer (voorzitter Raad van Bestuur Meander MC) en Rianne van Eijk (lid Raad van Bestuur bij Beweging 3.0), beiden lid van het Regionaal Bestuurlijk Overleg van Samen Sterker Eemland, sloten het symposium af. Astrid, één van de drie oprichters van Samen Sterker, is trots dat in drie jaar tijd het netwerk zo is gegroeid dat er nu 250 professionals bij een symposium zijn. En met alle medewerkers van deelnemende organisaties zijn er ruim 40.000 mensen die werken aan een sterker en gezonder Eemland. Voor Rianne, sinds een jaar actief bij het netwerk is het heel waardevol om met elkaar aan tafel te zitten en elkaars perspectief en belangen te kennen. Om zo samen tot betere ideeën komen. Want vertrouwen en verbinding staan centraal bij Samen Sterker Eemland.

Bekijk onze video voor een impressie van de middag.

Lees meer over de verschillende deelsessies van het symposium: mentaal gezondheidsnetwerk, reablement, preventie met Kansrijke Start, netwerkzorg en spoedzorg.

 

Published On: 28 maart 2024Categories: nieuwsViews: 188