Deel Dit Verhaal, Kies Je Platform!

Ervaring met de WRAP-training in Baarn

Het Herstelnetwerk Eemland biedt op steeds meer plekken in de regio WRAP-trainingen aan. In mei en juni werd deze training voor het eerst in Baarn georganiseerd. Een van de deelnemers vertelt zijn ervaring. 

Het Welness Recovery Action Plan (WRAP) kan je zien als een toolbox vol met gereedschappen die je kunt raadplegen als dat nodig is gezien je persoonlijk situatie op dat moment. Tijdens de training komt een groep inwoners uit de regio 8 keer bij elkaar. WRAP-trainingen zijn voor iedereen in de regio toegankelijk en er zijn geen kosten aan verbonden.

“Het is erg waardevol om onder begeleiding van ervaringsdeskundigen bij elkaar te komen met bewoners uit de regio. Na enkele bijeenkomsten waren we een hechte en vertrouwde groep geworden waardoor we steun uit de sessies haalden. We waren ook in staat elkaar te herkennen en erkennen in de pittige momenten die bij ieders leven horen. Inmiddels is de WRAP-training afgerond maar heeft de groep de behoefte uitgesproken onderling contact te houden. Daarom willen we op eigen initiatief nog eens samenkomen voor een gemeenschappelijke activiteit.

Ik vond het heel waardevol om de WRAP-training te volgen. Ik heb inzichten gekregen in de grenzen die ik zelf mag stellen en bij welke signalen ik hulp aan anderen mag vragen. Je kunt zelf kaders aangeven voor de momenten dat anderen mij mogen helpen omdat ze merken dat het niet goed met mij gaat en hulp vragen zelf even niet meer zo goed lukt. Daarin kun je ook aangeven tot wanneer je juist NIET geholpen wil worden, maar even ruimte nodig hebt. Dat inzicht was voor mij het belangrijkste, zodat ik hier duidelijke kaders voor kan bedenken. Het was fijn om zo’n persoonlijke leerreis samen af te kunnen leggen en onderling te kunnen bespreken. De training maakte de gereedschappen heel tastbaar en het is fijn om te merken dat ik niet de enige ben die hiermee puzzelt.”

Terwijl in Baarn tijdens de evaluatie van de eerste WRAP-training positieve energie voelbaar is, staan op andere plekken in de regio trainers klaar om, ook in de zomer, nieuwe trainingen te verzorgen. Onder andere in Soest. Het hele aanbod kun je vinden in de activiteitenkalender van het Herstelnetwerk. Voor meer informatie kun je terecht bij Irma Temmink en Richard Kamer via herstelnetwerk@amersfoort.nl.

Andere activiteiten van het Herstelnetwerk

Cursus: Begin maken met herstel Leusden en Woudenberg (24 juli t/m 21 augustus 2024)
Locatie: De Bron Leusden
Info en opgave: michelle.flemming@kwintes.nl of vakgroepdoe@kwintes.nl

Herstelgesprek met spel Bunschoten (8 t/m 29 augustus 2024)
Locatie: De Boei Bunschoten
Info en opgave: herstelactiviteiteneemland@ggzcentraal.nl

Beeldend bezinnen Amersfoort Zuid ( 6 augustus t/m 10 september 2024)
Locatie: Miereveldhuis Leusderkwartier
Info en opgave: herstelactiviteiteneemland@ggzcentraal.nl 

 

Published On: 1 juli 2024Categories: nieuwsViews: 66